Garnki do pitraszenia na parze, garnki kuchenne - jedz zdrowo

W zależności od lokalizacji i państwa, w którym istniejemy, oraz oczywiście upodobań smakowych, ilość i zawartość konsumowanych posiłków może być nadzwyczajnie urozmaicona. Przykładowo, typowe śniadanie angielskie składa się z kilku przysmażonych na głębokim tłuszczu lub zapiekanych części pożywienia, a mogą być to boczek, parówki, wędlina lub grzanki. Posiłek ten ma za zadanie dostarczyć odpowiedniej ilości energii potrzebnej do właściwego funkcjonowania przez 24 godziny.
garnek
Dziennikarz: Le Creuset
Treści źródłowe: www.smakprostoty.pl
Z kolei najbardziej popularne śniadanie podawane we Republice Francuskiej jest złożone z bagietki bądź rogalika na słodko z marmoladą, czekoladą i kawą lub mlekiem. do codziennych potraw w ciągu dnia Francuzi zwykli dodawać kawałek sera, serwowany zazwyczaj na zakończenie posiłku. Polska kuchnia proponuje kanapki bądź danie z jajek z herbatą lub kawą, często spożywana jest również zupa mleczna.

W kraju nad Wisłą i na całym świecie coraz popularniejsze staje się naturalne odżywianie połączone z aktywnym trybem życia, co pomóc ma w zapobieganiu powszechnych schorzeń, utrzymaniu kondycji fizycznej oraz dobrego samopoczucia. Dietetycy prześcigają się w komponowaniu różnorodnych diet mających zapewnić jak najlepsze wyniki. Bardzo ciekawą ideą jest gotowanie na parze, przydatne zwłaszcza do przyrządzenia głównego posiłku w ciągu dnia. Przydatne mogą okazać się garnki do gotowania na parze, choć typowe garnki kuchenne również mają szanse spełnić swoje zadanie jako mini kuchnia parowa. Sprawdzone naczynia do gotowania na parze możesz zobaczyć w sklepie.


Polecamy też

Zestaw garnków, garnki rzymskie - wybierz najlepsze

garnki
Dziennikarz: Silit
Treści źródłowe: Silit
Co to jest gotowanie? Jedni określają je swoją pasją, którą rozwijają w pracy na stanowisku szefa kuchni lub w mieszkaniu gotując dla siebie i swojej rodziny. Dla drugich obowiązkiem, którego trzeba się podjąć po ciężkim dniu na uczelni, w pracy czy też zajmując się domem. Jeść jednak trzeba i w sytuacji, kiedy jesteśmy samotni, zdani całkowicie na siebie, gotowanie nie sprawia większych problemów.


garnki
Dziennikarz: www.smakprostoty.pl
Treści źródłowe: www.smakprostoty.pl
Wystarczy do zwykłego garnka wlać odmierzoną ilość wody, którą należy zagotować. Gdy dojdzie do wrzenia wystarczy nałożyć na garnek ściereczkę, ewentualnie gazę przepuszczającą parę wodną, a całość osłonić przed wypadaniem do wrzątku. Na tak przygotowany garnek kładziemy na przykład cieszące się popularnością kluski, które po pewnym czasie zagotują się i będą gotowe do serwowania z różnego rodzaju sosem mięsnym lub owocowym napojem – wybór jest zależny od własnych upodobań smakowych. Jeśli jednak chcemy zagotować mięso na parze, na przykład piersi z kurczaka, najlepiej nabyć odpowiednie urządzenie, takie jak wspomniany garnek do gotowania na parze bądź maszynę umożliwiającą tę czynność.

Przygotowane i właściwie doprawione kawałki piersi z kurczaka wystarczy ułożyć na siatce bądź koszyczku usytuowanym nad naczyniem z wrzącą wodą, a następnie nakryć przykrywką. Mniej więcej po dwudziestu minutach tak ugotowane mięso będzie w pełni gotowe do spożycia. Jest to wyjątkowo zdrowe, zupełnie beztłuszczowe przygotowywanie posiłku, a do tego smakuje znacznie lepiej niż usmażone na głębokim oleju.
2014/05/19, 09:52:55
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.